torsdag 24 mars 2022

Framgångsrik kompetensutveckling på jobbet – informellt lärande i handeln

Livesänt webbinarium med Daniel Hellström och Pernilla Derwik som presenterar resultat från sin senaste forskning om hur personer anställda inom handeln lär sig på jobbet.

TA DEL AV PRESENTATIONEN HÄR: Framgångsrik kompetensutveckling HUI 24 mars 2022:

Se sändningen i efterhand här.

Informellt lärande är svårt att ringa in. Hur sker det? Var sker det? Vem lär vem – och vad lär man sig egentligen?
På webbinariet presenterar forskarna Daniel Hellström och Pernilla Derwik resultat från sin senaste forskning om hur personer anställda inom handeln lär sig på jobbet. Med avstamp i informellt lärande på arbetsplatsen diskuterar de nya infallsvinklar på kompetensutveckling, nyckelmekanismer för lärande, och hur man systematiskt främjar det informella lärandet på arbetsplatsen.

På webbinariet berättar Daniel Hellström och Pernilla Derwik om det tvååriga forskningsprojekt, finansierat av Handelsrådet, som syftar till att ge fördjupad kunskap om hur informellt lärande går till i praktiken. Målet är att sprida kunskap om hur olika lärandemetoder kan bidra till kompetensutveckling och på så sätt förbättra både kompetensförsörjning och varje individs möjligheter att nå sin fulla potential.

Medverkar i sändningen gör också Pavel Drozdov, space manager på Dagab, som deltagit i studiens intervjudel.

I diskussionspanelen:
Henrik Ekelund, Svensk Handel
Daniel Söderberg Talebi, Handelsanställdas förbund
Nina Forssblad, Akavia

Läs mer om forskningsprojektet här.

Daniel Hellström är docent och avdelningsföreståndare vid avdelningen Förpackningslogistik vid Institutionen för designvetenskaper på Lunds universitet. Dessutom är han forskningsledare för ReLog på Campus Helsingborg och aktiv i ledningen för Centrum för Handelsforskning vid Lunds universitet.
Pernilla Derwik är universitetsadjunkt och forskarstuderande vid avdelningen Förpackningslogistik vid Institutionen för designvetenskaper på Lunds universitet.

Anmälan senast den 22 mars

Webbinariet genomförs digitalt, en lyssningslänk kommer att skickas ut dagen innan. Det finns möjlighet att ställa frågor under sändningen.
Webbinariet kommer att gå att se i efterhand på Handelsrådets Youtubekanal.
Arrangemanget görs tillsammans med HUI Research.

Frågor om webbinariet besvaras av:
Tilda Lundberg, HUI Research
tilda.lundberg@hui.se
070-270 77 85
och
Ylva Åkesson
ylva.akesson@handelsradet.se

Välkommen!