Start » Om oss » Lediga jobb

Maila sidan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart ska det mailas? (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Junior kommunikatör med inriktning på forskningskommunikation

Handelsrådet är en kollektivavtalsstiftelse med övergripande syfte att förena parterna inom handeln i en strävan att stärka handelns konkurrenskraft och skapa goda villkor för företagens medarbetare. Handelsrådets stiftare är arbetsgivarorganisationerna Svensk Handel och Arbetsgivarföreningen KFO samt arbetstagarorganisationerna Akademikerförbunden, Handelsanställdas förbund och Unionen.

En viktig del av Handelsrådets verksamhet är att finansiera forskning för att stärka och utveckla handelsnäringen. Vår strävan är att öka kunskapsöverföringen och interaktionen mellan akademi och praktik för att skapa goda förhållanden för företag och medarbetare inom handeln. Vi söker nu dig som vill arbeta som junior kommunikatör med inriktning på vår forskningskommunikation.

Om rollen

I rollen som junior kommunikatör ingår att stödja vår forsknings- och utvecklingsexpert genom att medverka och vara drivande i Handelsrådets FoU-kommunikation. Tillsammans med övriga som arbetar med Handelsrådets kommunikation kommer du upprätthålla och utveckla interna (bland stiftarorganisationerna) och externa strukturer för kommunikation av forskningsresultat. Du kommer också vara delaktig i att utveckla strukturer och innehåll för Handelsrådets webb och kommunikation i sociala media.

I tjänsten, som är en tillsvidareanställning på heltid, ingår också arbetsuppgifter av mer administrativ karaktär som att ansvara för anmälningar och annan administration i samband med våra aktiviteter och event, samt administration av ansökningar i samband med våra utlysningar av forskningsmedel och stipendier.

Dina kvalifikationer

Vi vill att vår nya kollega är en digital inföding som obehindrat hanterar såväl administrativa standardprogram som program och plattformar för webbpublicering och sociala medier.

Du har

– en högskoleutbildning inom kommunikation eller annan kommunikatörsutbildning som bedöms likvärdig,

– erfarenhet av att arbeta med webbpublicering och kommunikation i sociala medier,

– god kunskap om SEO/SEM och förmåga att hantera verktyg för att följa upp och optimera innehåll och genomslag,

– mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Dessutom är det meriterande om du har egen erfarenhet av arbete i handeln och/eller för handeln relevanta områden. Du får också gärna ha erfarenhet av att producera såväl trycksaker som rörligt material för webb och sociala medier.

Om dig som person

Som person är du strukturerad, prestigelös, samarbetsorienterad och relationsskapande. I ditt arbete är du självständig, nyfiken, ambitiös och har ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och jämn fördelning mellan kvinnor och män. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Handelsrådet tillämpar provanställning.

Frågor?

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Handelsrådets forsknings- och utvecklingsexpert Andreas Hedlund, 010-4718546, eller vd Mats Johansson, 010-4718593.

Ansökan

Ansökan, personligt brev och meritförteckning skickas senast den 12 juni 2020 till Mats Johansson (mats.johansson@handelsradet.se). Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Prenumerera på nyhetsbrev