Start » Om oss » Lediga jobb

Maila sidan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart ska det mailas? (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Ekonom och administratör till ESF-projektet ”Kompetenslyft för handeln”

Handelsrådet är en kollektivavtalsstiftelse med övergripande syfte att förena parterna inom handeln i en strävan att stärka handelns konkurrenskraft och skapa goda villkor för företagens medarbetare. Handelsrådets stiftare är arbetsgivarorganisationerna Svensk Handel och Arbetsgivarföreningen KFO samt arbetstagarorganisationerna Akademikerförbunden, Handelsanställdas förbund och Unionen.

Vi söker nu dig som vill arbeta som 50 procent ekonomiskt och 50 procent administrativt stöd till ett spännande utvecklingsprojekt som ska bidra till att stärka kompetensförsörjning inom handeln. Projektet ”Kompetenslyft för handeln” syftar till att identifiera och definiera de kompetenser som är kritiska i den digitala transformation som handelsbranschen befinner sig i och utforma utbildningsmoduler för kompetensutveckling. Därefter kommer mindre handelsföretag ha möjlighet att skicka sina medarbetare på kompetensutvecklingsdagar.

Projektet löper över tre år med början 1 mars 2019 och inleds med en sex månaders analys- och planeringsfas som därefter övergår i en genomförandefas. Projektet är delvis finansierat av Europeisk Socialfonden (ESF).

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonom är dina arbetsuppgifter att utgöra ekonomiskt stöd till projektledare och projektgrupp. Du ska ansvara för löpande administration, budget, uppföljning och redovisning i projektet. I arbetet ingår att hantera och dokumentera den redovisning som ESF-rådet kräver, såsom ekonomi, genomförda aktiviteter och spridningsåtgärder. I arbetsuppgifterna ingår även att upphandla externa aktörer för utvärdering, utbildning, expertkompetenser, kommunikation och processtöd.

I rollen som administratör är dina arbetsuppgifter att arbeta med och upprätthålla effektiva administrativa rutiner i projektet. Du ska hantera och diarieföra dokumentation och ärenden inom projektet och ansvarar för rapportering av närvaro/frånvaro som underlag för rapportering till ESF-rådet och till Statistiska Centralbyrån. Du kommer att administrera i personal- och lönesystem och sköta mötesbokningar samt tjänsteresor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av ekonomisk redovisning och projektadministration samt har arbetat med kommunikationsuppdrag. För att komma in bra i rollen krävs det goda kunskaper om budgetarbete och ekonomisk planering samt tidigare vana av att arbeta i en självständig roll. Har du erfarenhet från EU-finansierade projekt och dess finansiering och rapportering är det starkt meriterande.

Vi söker dig som är noggrann, samarbetsvillig, resultatorienterad och handlingskraftig och som på ett tydligt och strukturerat sätt driver ditt uppdrag mot uppställda mål. Du har lätt för att kommunicera även komplexa förhållanden i både tal och skrift. Att du planerar ditt arbete på ett självständigt sätt och arbetar för att hålla deadline är en förutsättning för uppdraget.

I din roll kommer du att arbeta i ett flertal olika IT-system, vilket kräver god datorvana och god erfarenhet från Powerpoint, Excel och administrativa system. Då du kommer att ansvara för kontakter med såväl nationella som internationella samarbetspartners är det viktigt att du kan uttrycka dig i tal och i skrift på svenska och engelska.

Tjänsten är en treårig projektanställning med start tidigast den 1 mars 2019 med placering i Handelsrådets lokaler på Regeringsgatan 60 i Stockholm.

Vi erbjuder dig ett roligt och utvecklande uppdrag i ett spännande projekt med ett härligt arbetsklimat.

Intresserad?

Är du intresserad av tjänsten, skicka din ansökan, personligt brev och meritförteckning, till Mats Johansson, tf VD Handelsrådet: mats.johansson@handelsradet.se. Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är den 15 februari 2019.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Johansson, 010-471 85 93, eller Helen Rönnholm, projektledare Kompetenslyft för handeln, 0705-633119.

Prenumerera på nyhetsbrev