torsdag 22 september 2022

Business Improvement Districts med Oana Mihaescu

Lyssna på Oana Mihaescu, Handelns Forskningsinstitut, som talar om sin senaste forskning kring Business Improvement Districts, en modell för att höja attraktiviteten och säkerheten i städernas handelsområden. Se sändningen i efterhand på Handelsrådets Youtubekanal: https://www.youtube.com/watch?v=yTE2BstS14A

Ta del av presentationen 210922_Handelsrådet_HUIResearch_BID_Mihaescu (002).
Etableringen av externa köpcentrum och e-handelns framväxt har bidragit till en minskning av kundbasen för städernas centrala handelsområden, vilket i sin tur lett till en negativ utveckling för många stadskärnor i de mindre städerna.

För att gjuta nytt liv i de här områdena har ett flertal mindre städer i Sverige infört Business Improvement Districts (BID).

På seminariet berättar Oana Mihaescu om forskningsprojektet som syftar till att studera effekterna av frivilliga BID-program på centrala handelsområden i mindre städer i Sverige.
Modellen för BID har länge använts för att höja attraktiviteten och säkerheten på platser genom en rad åtgärder och i samarbete mellan olika aktörer som fastighetsägare, kommun och näringsliv.

För att belysa hur BID-arbetet kan gå till i praktiken kommer frågan att diskuteras under ett panelsamtal tillsammans med gäster.
Medverkar i panelen gör:
Helena Olsson, chef stadsutveckling, Fastighetsägarna Stockholm
Annika Boman, etableringsansvarig/affärsområdeschef, Västervik Framåt
Marie Enhörning, näringspolitisk expert, Svensk Handel

Frukost serveras från klockan 08:00, seminariet börjar 08:30 på plats i Svensk Handels hus, Regeringsgatan 60 i Stockholm.
Det går också att lyssna digitalt, via Teams.
I anmälan väljer du om du vill delta fysiskt eller via länk.

Läs mer om forskningsprojektet och slutrapporten här.

Frågor om seminariet besvaras av:
William Lindquist, HUI Research, på e-post william.lindquist@hui.se eller telefon 076-132 31 95.

Välkommen!