onsdag 16 september 2020

Webbsända yrkestävlingar ny giv för handeln

Yrkesskickligheten står i fokus i veckan, när 17 unga tävlande gör upp i direktsändning i Handelns yrkestävlingar 2020.
- Tävlingarna inspirerar till en karriär i handeln och stärker samtidigt respektive yrkesroll, säger projektledare Therese Forslin, Handelsrådet.

Yrkesskickligheten står i fokus i veckan, när 17 unga tävlande gör upp i direktsändning i Handelns yrkestävlingar 2020. – Tävlingarna inspirerar

Handelns yrkestävlingar 2020 är yrkestävlingar i nytt direktsänt format, utan närvarande publik.

Det tävlas i tre kategorier – butikssäljare, visual merchandiser och entreprenör/affärsutvecklare – som tillsammans visar på bredden i de yrken som finns i handeln.

De tävlande har på olika vis kvalificerat sig till finalen, med arbetsprov, case och kvaltävlingar. En del av de tävlande går fortfarande på gymnasiet, andra har hunnit ut i arbetslivet.

Programledare för sändningarna är retorikexpert Julia Tollin. Medverkar gör också Linda Palmetzhofer, förbundsordförande Handelsanställdas förbund, som inviger tävlingarna och Svensk Handels näringspolitiske chef Mats Hedenström som delar ut finalpriserna.

– Från handelns sida tycker vi att det är viktigt att de som kvalificerat sig till det Yrkes-SM som ställdes in i våras på grund av pandemin får möjlighet att ”göra upp”. Vi har därför valt att arrangera egna finaler i handelsgrenarna, säger Mats Johansson, vd på Handelsrådet.

Eventet går att följa via Handelsrådets Youtube och Handelsrådets Karriärihandeln på Facebook.

Direktsändningar via Youtube:

16 september: kl 09.00 resp kl 14.00

17 september: kl 10.00 respektive kl 15.00, final och prisutdelning

Inga sluttider utsatta: vid extra spännande delmoment blir det längre sändningstid. Dock max en halvtimme per sändningstillfälle.

Tävlingarna går också att se i efterhand på Handelsrådets Youtubekanal.