fredag 9 februari 2018

Stjärninfluencer inspirerar till karriär i handeln

På söndag, 11 februari, testar Youtubeprofilen Therése Lindgren att jobba i handeln.
- Syftet är att inspirera till en karriär i handeln och visa på vilken stor bredd av yrken som erbjuds, säger Andreas Hedlund, vd på Handelsrådet.

Med sina över 600 000 följare är Therése Lindgren en av Sveriges viktigaste influencers. Speciellt hennes serie ”Therése testar” har blivit en Youtubetsuccé.

På söndag är det dags för ”Therése testar: Yrkeskartan.se i samarbete med Handelsrådet.”

Med hjälp av yrkeskartan.se visar Youtubeprofilen Therése på den breda palett av yrken som hör till handelsområdet. Sedan går hon ut i verkligheten och ”jobbskuggar” hos näthandelsjätten Footway och får praktisk inblick i en av handelns många yrkesroller: onlinemarknadsförarens.

­- Målgruppen är bred, allt från elever på högstadier och gymnasier till den som varit yrkesverksam några år och funderar på sin vidare jobbkarriär, säger Therese Forslin, ungdomsinspiratör på Handelsrådet, och fortsätter:

– Vi är övertygade om att klippet inte bara kommer att visas i telefonen hos en stor mängd unga utan också användas runt om i landets skolor av lärare och studie- och yrkesvägledare.

I anslutning till videon publiceras länk till yrkeskartan.se som på ett lättfattligt sätt orienterar kring olika yrken och karriärvägar i handeln.

                                                                                                                   

Se Therése Lindgren jobbskugga i handeln här:

Läs mer här om Handelsrådet:

Handelsrådet: handelsradet.se

Yrkeskartan.se: karriarihandeln.se/yrkeskartan/

Kontaktpersoner:

Therese Forslin, ungdomsinspiratör Handelsrådet. Tel: 010-47 18 594

Handelsrådet – Faktaruta

Handelsrådets förenar parterna inom handeln för att öka kunskapen om handelns betydelse i samhället, stärka handelns konkurrenskraft och skapa goda villkor för företagens medarbetare.

Handelsrådets verksamhet fokuserar på fem verksamhetsområden:

  • Arbetsmiljö och säkerhet
  • Forskning och utveckling
  • Internationellt
  • Omställning
  • Yrke och kompetens

Handelsrådet är ett samarbete mellan arbetsgivarorganisationerna KFO och Svensk Handel och arbetstagarorganisationerna Akademikerförbunden, Handelsanställdas förbund och Unionen.