onsdag 13 november 2019

Trendspaning i Luleå

Trendspana i Luleå

Handelsrådet på trendspaningsturné i november:
en heldag på tre orter (Luleå, Linköping och Malmö) bestående av trendspaning på förmiddagen + en eftermiddag speciellt för dig som jobbar eller utbildar inom handeln!

Karta och kompass i ett snabbt föränderligt detaljhandelslandskap, nu är det återigen dags för Handelsrådets trendspaning på tre nya orter.
Vi kommer förstås att tala digitalisering, men den här gången ägnas den fysiska butiken extra uppmärksamhet.
Årets tema är Butiken som marknadsföringskanal.

Observera att det finns två anmälningsformulär –
ett för förmiddagen (öppen för alla) och ett för förmiddag + eftermiddag (enbart för utbildare)

Medverkar gör bland andra
Urban Lindstedt, journalist specialiserad på detaljhandelsbevakning, guidar i det handelslandskap som befinner sig mitt i en stark omvandling – gamla beprövade detaljhandelskoncept bjuder farväl, nya kommer till och e-handel har fått rejält momentum.
Ta del av presentationen här: Trendspaning ht 2019 Urban Lindstedt

Urban Lindstedt

– forskaren professor Jens Nordfält, University of Bath School of Management talar om Butiken som marknadsföringskanal och resonerar med utgångspunkt i sin senaste forskning kring praktiska exempel kring hur den framtida fysiska butiken kan och behöver se ut.
Ta del av presentationen här Fysisk butik i en digital värld_compressed

Jens Nordfält

Förmiddagsprogram (för alla)
9.00 Kaffemingel
9.30 Introduktion av Handelsrådet
9.45
Journalist Urban Lindstedt
Forskare Jens Nordfält
10.40-12.00
Peter Löfgren, MIO-handlare i Luleå och Piteå
– Avslutande diskussion med Cecilia Lindström, handelsutvecklare på Visit Piteå, driver delikatessbutiken Järnspisens Matbod, Josefine Åhl, vd på Luleåföretaget In Time International, och Maria Ek Styvén, bitr. professor i marknadsföring, Luleå tekniska universitet.
Maria Ek Styvén är tillika projektledare för forskningsprojektet ”Attraktiva arbetsgivare. Employer brandning i handels- och besöksnäring.”

Speciellt för lärare:
12.00-15.00
Eftermiddagsprogram för utbildare med kunskapsöverföring med framtidens handel i fokus. Halvdagen riktar sig till utbildare på gymnasier, yrkeshögskolor, högskolor och universitet med handelsutbildningar.
12-13.00 Lunch
13.00-15.00 Handelsrådets Mats Johansson

Presentation

Arrangemanget är kostnadsfritt, möjliggjort av samarbetet mellan arbetsgivare och fackförbund på handelns område inom ramen för Handelsrådet.
Varmt välkomna!