tisdag 27 november 2018

Trendspanarförmiddag + utbildar-eftermiddag i Gävle

Detaljhandelslandskapet är i snabb förändring till följd av digitalisering och globalisering. Flera företag ser hur konkurrensen skruvas åt och är i stort behov av att utveckla sin affärsmodell. Samtidigt öppnas en ny digitaliserad värld upp med stora möjligheter för svenska företag att nå en större marknad.

Handelsrådet bjuder in till en förmiddag med föreläsningar om handelns nya verklighet. Hur tacklar du utmaningarna med digitaliseringen? Hur drar du nytta av globaliseringen? Vad händer egentligen när Amazon kommer? Detta är några få av de frågeställningar som kommer att diskuteras. HUI Research kommer att presentera slutsatser från rapporterna ”Vad händer när Amazon kommer?” och ”Gränslös handel – så lyckas du med din försäljning till utlandet”.

Program
9.30 Introduktion av Handelsrådet

9.45 Vad händer med den svenska handeln när Amazon kommer och hur kan svenska företag nå ut till nya marknader? Jonas Arnberg, vd HUI Research.

10.45 Paneldiskussion lokala e-handelsföretag, kommunföreträdare och HUI
10.45 Diskussion med bland andra Joel Svensson, vd på Partykungen, och Anna Leima, regionchef på Ung Företagsamhet Gävleborg.

12.00 Avslut

Speciellt för utbildare ges också en fortsättning på förmiddagen: lunch och en eftermiddag med kunskapsöverföring med framtidens handel i fokus. Halvdagen riktar sig främst till utbildare på gymnasier, yrkeshögskolor, högskolor och universitet med handelsutbildningar.

Varmt välkomna!

Frågor om seminariet besvaras av:
Ylva Åkesson, kommunikatör Handelsrådet
ylva.akesson@handelsradet.se