fredag 26 oktober 2018

Logistik och lager i omnikanal

HUI Research och Handelsrådet bjuder in till frukostseminarium den 26 oktober i Stockholm. Professor Andreas Norrman samt Dr. Joakim Kembro berättar om hur dagens ledande detaljhandelsföretag arbetar med strategier kring omnikanal.
Efteråt finns möjligheten att stanna kvar för att delta i en workshop på temat ”De största utmaningarna med logistik och lager i omnikanal”.

I detaljhandelns transformation från separata butiks- och e-handelskanaler till omnikanal är effektiv logistik avgörande för att möta konsumenternas ökande krav. Två centrala komponenter är var och hur materialhanteringen skall ske samt lagrets och butikens framtida roller som noder i nätverket. En annan central komponent är de IT-system som stödjer logistikflödet.

Vilka utmaningar ser då svenska detaljhandelsföretag idag på logistik- och omnikanalområdet och vilka är trenderna? Forskare vid Lunds universitet och Lunds Tekniska Högskola studerar i ett projekt dessa frågor och har bland annat byggt upp en panel där ledande svenska detaljhandelsföretag gett sin syn på nuläge och framtid rörande såväl strategi som detaljerade aktiviteter kopplade till logistik och materialhantering. Detta frukostseminarium med efterföljande workshop kommer att ge en inblick i panelens syn på utmaningar och trender inom området.

Andreas Norrman är professor i Supply chain structure och organisation vid Lunds Tekniska Högskola och Lunds universitet, och studerar bland annat detaljhandelns nya logistikstrukturer.

Sverker Lindbo är utvecklingschef hos Ocado, ett bolag som är i svenska ”e-handels hetluften” just nu. Brittiska Ocado är världens största renodlade e-handelsföretag för mat. Bolaget säljer också sin tekniska lösning till andra aktörer och har precis slutit avtal med Ica. Sverker Lindbo är med både på seminariet och workshopen

Joakim Kembro är universitetslektor med material- och lagerhantering som en av sina specialiteter.

Tid och plats:

Fredagen den 26 oktober kl. 08:00-10:30 (08:00-09:30 för enbart seminariet) En lättare frukost serveras från kl. 08:00. Själva seminariet börjar kl. 08:30.
Regeringsgatan 60 (Svensk Handels lokaler), Stockholm.

Anmälan sker senast den 24 oktober

Frågor om seminariet besvaras av:

Josef Gäreskog, HUI Research
josef.gareskog@hui.se
070-350 62 28

Andreas Hedlund, Handelsrådet
andreas.hedlund@handelsradet.se
010-471 86 46

Välkommen!