onsdag 27 maj 2020

Konsten att vara attraktiv – som arbetsgivare och anställd

Handelsrådet bjuder in till ett webbinarium med forskare och praktiker kring employer- och industry brandning.

Direktlänk till avsnittet HÄR, onsdag 27 maj kl 09.00.
Sändningen sker direkt och det går att ställa frågor via chatten.

Webbinariet handlar om hur ett företag löpande kan arbeta för att bygga sitt varumärke som attraktiv arbetsgivare, och om hur man som anställd/anställlningsbar kan tänka kring sitt eget varumärkesbyggande och sin kompetens.

Webbinariet innehåller inslag från såväl forskning som praktik. Fokus ligger på handel och retail, men de nära kopplingarna till sälj- och service inom andra branscher berörs också.

Medverkar gör:
Anna Näppä, doktorand på institutionen för ekonomi, teknik och samhälle vid Luleå tekniska universitet. Arbetar med sin doktorsavhandling på ämnet ”Attraktiva arbetsgivare: Employer branding i handels- och besöksnäring”, ett arbete som är kopplat till Handelsrådets och BFUF:s satsning Framtidens fysiska mötesplats.

Ida Thomson, Bättra Konsult. Med kunder som Skolverket, Myndigheten för yrkeshögskolan, Valideringsdelegationen, Svenskt näringsliv, Nordiska Ministerrådet och Sveriges kommuner och regioner (SKR) arbetar Ida Thomson med kompetensförsörjning ur olika perspektiv. Hon har en bakgrund från bland annat Myndigheten för skolutveckling, Yrkesutbildningsdelegationen och som managementkonsult.

Siri Wikander är konsult och föreläsare inom digitalt samarbete och lärande. Hon har en bakgrund inom HR och kommunikation på bland annat Scandic Hotels, Axfood och Hemfrid samt är medlem i Berghs Pedagogiska råd. På Scandic har hon har bland annat lett arbetet med att implementera ett helt nytt sätt att arbeta med lärande bland 18 000 medarbetare, med nya digitala verktyg, nya arbetssätt och nytt ledarskap.

Anmälan till seminariet görs direkt här intill.

Fr v Siri Wikander, Anna Näppä och Ida Thomson. Bilden på Ida Thomson är tagen av Mattias Hamrén.