tisdag 17 september 2019

Innovation i handeln

Detaljhandelns befinner sig just nu i en strukturomvandling där gamla sanningar sätts på prov och utvecklas eller förkastas och nya möjligheter, lösningar och idéer skapas. Förändringen ställer nya krav på utveckling och innovation. För att hänga med i utvecklingen måste nya erbjudanden och lösningar tas fram.

Välkommen till frukostseminarium tisdagen den 17 september!
I den föränderliga omvärld som detaljhandeln befinner sig i är innovation nödvändigt för att fortsätta uppfattas som attraktiv och överleva. När det pratas om innovation tänker man ofta på nya tekniska lösningar och apparater. Även om dessa i många fall kommer detaljhandelsaktörerna till del så handlar innovation i handeln även, och kanske mer direkt, om nya erbjudanden, tjänster och affärsmodeller samt nya sätt att tillverka, leverera och sälja sina varor på.

Handelsrådet och HUI Research bjuder in till frukostseminarium (även webbsänt) i Stockholm där Annika Olsson presenterar sin forskning om innovation i handeln.
Seminariet avslutas med en paneldiskussion.

MEDVERKANDE
Annika Olsson är professor i förpackningslogistik, och rektor för Campus Helsingborg, vid Lunds universitet. Hon forskar kring förpackningsinnovation för en hållbar utveckling, och om innovation och innovationsledning i handeln, på Centrum för Handelsforskning vid Lunds universitet.
Ta del av hennes presentation här:handelsinnov forskarfrukost_HUI

Ann-Katrin Tottie är varumärkeschef på ICA och framtidsanalytiker på ICA gruppen. Hon ansvarar för ICAs strategiska varumärkesarbete både för master brand och ICAs egna varor. En viktig del i arbetet är att identifiera och beskriva viktiga positioner för framtiden för att säkra relevansen i varumärket. Ansvarig för ICAs Framtidsrapporter.
Ta del av hennes presentation här: ICA_Konsumenten 2030_HUI_190917

Anmälan sker senast den 13 september, här nedan på sidan.

Seminariet är kostnadsfritt, men anmälan är bindande och ej avbokad plats debiteras med 450 kronor (exklusive moms). Observera att antalet platser är begränsat.

Kontakt
Josef Gäreskog
HUI Research AB
Tel. 070-260 80 81
josef.gareskog@hui.se