tisdag 2 april 2019

Förmiddagsseminarium kring e-handelsplattformar

Välkommen på seminarium kring digitala handelsplattformars ansvar!

Temat för seminariet är internationella e-handelsplattformar (som exempelvis Amazon, Wish och Alibaba), deras snabbt ökande betydelse för utvecklingen för företag, arbetstagare och konsumenter i handelssektorn och deras juridiskt begränsade ansvar för att centrala regelverk som produktsäkerhet, kemikalieregler, moms, avfallshantering och liknande följs.

Handelsrådet kommer presentera en nyligen färdigställd rapport om online-plattformars ansvar som visar att det från ett handelsperspektiv finns betydande utmaningar i de europeiska regelverk som byggts upp för att garantera bland annat säkerhet för konsumenter, arbetstagare och miljö och för att upprätthålla sund konkurrens.

Läs rapporten här:
Digitala marknadsplatser och ehandelsplattformar

Read the report in English: Digital marketplaces and e-commerce platforms.

Program
Välkomnande från Handelsrådet, Susanna Gideonsson, ordförande Handelsrådet
och förbundsordförande Handelsanställdas förbund

Presentation av rapporten: Robin Heimdahl, Cirio Advokatbyrå, tidigare advokatfirman Lindahl

Kommentarer från intressenter: Elisabet Falemo, generaldirektör Elsäkerhetsverket; Karin Johansson, vd Svensk Handel tillika vice ordförande i Handelsrådet, samt Freddy Sobin, ordförande för Svensk Digital Handel tillika Kicks vd, och Örjan Brinkman, ordförande Sveriges Konsumenter.

Panel med kandidater till EU-parlamentet, med Alice Bah Kuhnke, Miljöpartiet, Tomas Tobé, Moderaterna, Abir Al-Sahlani, Centerpartiet, samt kandidat från Socialdemokraterna (programmet fylls på efterhand).

Moderator: Katarina Lundahl, chefsekonom, Unionen

Arrangör: Handelsrådet, en partsgemensam organisation för arbetstagar- (Handels, Unionen och Akademikerförbunden) och arbetsgivarorganisationer (KFO och Svensk Handel). Läs mer om Handelsrådet här

Tid och plats
Tisdag den 2 april, kl 10-12, Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm

Anmälan
Anmäl dig här intill senast den 28 mars. Evenemanget är kostnadsfritt.
Lokalen tar endast 100 personer – först till kvarn gäller.

Frågor om seminariet besvaras av sammankallande för Handelsrådets internationella utskott Stefan Kvarfordt, Svensk Handel, som nås på stefan.kvarfordt@svenskhandel.se