fredag 2 december 2022

Ätbeteende och sociala aspekter

– Vi underskattar hur djupt socialt ätbeteendet är. Det säger docent Nicklas Neuman, Uppsala universitet. Kom och hör honom berätta kring den senaste forskningen kring mat och måltider: Varför äter svenskarna som vi gör? En djupdykning i våra ätbeteenden och måltidsrutiner.

Se seminariet i efterhand på Handelsrådets Youtubekanal, på spellista forskarfrukostar.

Nicklas Neuman forskar kring mat och måltiden vid Uppsala universitet.
På detta semarium ligger fokus på ätbeteende.
– Alla vet ju någonstans att vi påverkas av andras preferenser, att viss mat är kopplad till traditioner och liknande. Men min uppfattning är att det är ungefär det stannar, säger Nikclas Neuman och fortsätter:
– Jag presenterar belägg för att det här verkar stämma, och argumenterar för att den sociala aptiten går djupare än man kanske intuitivt tror.

Du kan välja om du vill vara med på plats (enbart 30 platser) eller digitalt.

Frukost serveras från klockan 8.00. Seminariet börjar klockan 8.30.
Plats: Convendum på Vegagatan 14, Stockholm, eller på Youtube (länk skickas dagen innan)

Arrangemanget görs i samarbete med Retail House.

Om docent Nicklas Neuman

Nicklas Neumans forskning och undervisning kretsar huvudsakligen kring frågor om matens och måltidens centrala roll i det sociala livet. Han intresserar sig också konkret för hur sociala influenser spelar in i vad vi äter och hur mycket.

Välkomna!

Talare

Varför äter svenskarna som de gör? – En djupdykning i våra ätbeteenden och måltidsrutiner.

Välkommen till forskarfrukost med Nicklas Neuman, docent i kostvetenskap vid Uppsala universitet.

Här möter sociologiska perspektiv på människan som samhällsvarelse den biologiska kunskapen om vår sociala natur och våra näringsmässiga drifter att äta energirik och välsmakande mat. Med utgångspunkt i dessa grundfrågor kommer presentationen konkret handla om varför vi äter som vi gör; så rutinmässigt och vanestyrt trots en till synes obegränsad möjlighet att välja fritt.

Se seminariet i efterhand på Handelsrådets Youtubekanal, på spellista forskarfrukostar.

Nicklas Neuman forskar kring mat och måltiden vid Uppsala universitet.
På detta semarium ligger fokus på ätbeteende.
– Alla vet ju någonstans att vi påverkas av andras preferenser, att viss mat är kopplad till traditioner och liknande. Men min uppfattning är att det är ungefär det stannar, säger Nikclas Neuman och fortsätter:
– Jag presenterar belägg för att det här verkar stämma, och argumenterar för att den sociala aptiten går djupare än man kanske intuitivt tror.

Du kan välja om du vill vara med på plats (enbart 30 platser) eller digitalt.

Frukost serveras från klockan 8.00. Seminariet börjar klockan 8.30.
Plats: Convendum på Vegagatan 14, Stockholm, eller på Youtube (länk skickas dagen innan)

Arrangemanget görs i samarbete med Retail House.

Om docent Nicklas Neuman

Nicklas Neumans forskning och undervisning kretsar huvudsakligen kring frågor om matens och måltidens centrala roll i det sociala livet. Han intresserar sig också konkret för hur sociala influenser spelar in i vad vi äter och hur mycket.

Välkomna!

Varför äter svenskarna som de gör? – En djupdykning i våra ätbeteenden och måltidsrutiner.

Välkommen till forskarfrukost med Nicklas Neuman, docent i kostvetenskap vid Uppsala universitet.

Här möter sociologiska perspektiv på människan som samhällsvarelse den biologiska kunskapen om vår sociala natur och våra näringsmässiga drifter att äta energirik och välsmakande mat. Med utgångspunkt i dessa grundfrågor kommer presentationen konkret handla om varför vi äter som vi gör; så rutinmässigt och vanestyrt trots en till synes obegränsad möjlighet att välja fritt.