Handelns utvecklingsråd
Start » Arbetsmiljö och säkerhet » Utbildningar » Din arbetsplats i handeln – lär om arbetsmiljö

Maila sidan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart ska det mailas? (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Din arbetsplats i handeln – lär om arbetsmiljö

Nu kan alla inom handeln på ett enkelt och roligt sätt tillägna sig grundkunskaper om arbetsmiljö genom den kostnadsfria utbildningen ”Din arbetsplats i handeln – lär om arbetsmiljö”.

Utbildningen vänder sig till alla som arbetar på kontor, lager eller i butik och tar totalt cirka fyra timmar att gå igenom. Den kan genomföras i grupp eller enskilt, hemma eller på arbetsplatsen – allt som krävs för att delta är en dator med internetuppkoppling. Det går med fördel att dela upp utbildningen och ta del av innehållet vid flera olika tillfällen. De tidigare resultaten sparas genom utbildningens inloggningsfunktion. Chef, skyddsombud och medarbetare kan själva bestämma hur de vill använda utbildningen.

Personligt tilltal

I utbildningen möts användaren av ett personligt tilltal och lättillgängligt språk. Genom att ange några fakta om sin arbetsplats och sina arbetsuppgifter får användaren möjlighet att välja en väg genom utbildningen som är anpassad till den egna arbetsmiljön. Interaktiva övningar varvas med korta informativa texter och bilder som på ett pedagogiskt sätt förklarar sammanhang.

Breda kunskaper

Din arbetsplats i handeln – lär om arbetsmiljö ger breda kunskaper om arbetsmiljö. Den omfattar bland annat frågor om kommunikation, stress och mobbning och frågor om buller, brandskydd och belastningsergonomi. Baskunskaper förmedlas om arbetsmiljölagstiftningen, ansvar och roller. Upplägget följer strukturen för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Användaren får övningar och konkreta tips om vad var och en kan göra för att bidra till arbetsmiljön på ett positivt sätt.

Tips och verktyg för chefen

Utbildningen innehåller även en del som i första hand är till för chefer. Där lyfts fram vad chefen måste göra, tillsammans med tips och verktyg som gör det lätt att snabbt komma igång med arbetsmiljöarbetet.

Kunskapstest

Utbildningen avslutas med ett kunskapstest. Alla som fått godkänt resultat på testet har möjlighet att skriva ut ett diplom som bevis för sina kunskaper. Det går också att skriva ut kvitton som bevis på att enskilda kapitel har klarats av.

Som övriga funktioner i utbildningen finns bland annat ett index för att söka i innehållet och möjlighet att skriva ut information och checklistor.

Informationspaket

Ett informationspaket har tagits fram för dem som vill introducera utbildningen för medarbetare eller kolleger. I det ingår bland annat presentationsbilder och en folder att dela ut.

Utbildningen finns på både svenska och engelska och har tagits fram i samarbete Prevent och AFA Försäkring.

Prenumerera på nyhetsbrev