Handelns utvecklingsråd

Maila sidan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart ska det mailas? (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Om yrkespraktik

Handelns Yrkespraktik är en bra möjlighet för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden. Den som söker ska vara under 25 år, ha examen från gymnasiet och sakna relevant yrkeserfarenhet inom branschen.

I yrkespraktiken, som är en ettårig heltidsanställning, kombineras ett strukturerat lärande med vanliga arbetsuppgifter i en butik. Kombinationen med 25 procent utbildning och 75 procent arbete gör att praktikanten direkt får användning för sin nya kunskap och hela tiden får slipa på sitt yrkeskunnande.

Yrkespraktikanten följer en utbildningsplan där varje månad innebär ett nytt uppdrag som syftar till att få ökad kompetens inom butikens alla områden. Utbildningsdelen vilar på att yrkespraktikanten har ett eget ansvar för sitt lärande. Som stöd finns en handledare som utses av arbetsgivaren i samråd med det lokala facket. För att kunna hantera sin roll på bästa sätt, går handledaren en handledarutbildning.

Yrkespraktiken innehåller utbildnings-, tränings-, och uppföljningsmaterial som är utformade för att arbetas med direkt i butiken och på webben. Utbildningsinnehållet finns samlat i en webbportal, som yrkespraktikant och handledare har tillgång till. Där finns också underlag för de regelbundna möten och avstämningar som Handledaren och yrkespraktikanten har kring praktikantens utbildning och utveckling.

handelns-yrkespraktik-webbportal

Prenumerera på nyhetsbrev