Handelns utvecklingsråd
Start » Yrke och kompetens » Handelns yrkespraktik » Fördelar med yrkespraktiken

Maila sidan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart ska det mailas? (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Fördelar med yrkespraktiken

Handelns Yrkespraktik innebär fördelar för både yrkespraktikanter och arbetsgivare.

För praktikanterna är yrkespraktiken ett första steg i handelskarriären. Eftersom utbildningen innehåller möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter i handeln, får de en bred erfarenhet från handeln. Tillsammans med möjligheten att specialisera sig, gör detta yrkespraktikanterna mer attraktiva på handelns arbetsmarknad.

För arbetsgivare är yrkespraktiken en chans att utveckla framtidens medarbetare utifrån den egna butikens behov och förutsättningar. Detta handlar naturligtvis framförallt om den person som rekryteras som yrkespraktikant, men även den medarbetare som får handledaruppdraget kommer att utvecklas i sitt yrke och som ledare. Om fler befintliga medarbetare involveras, kan yrkespraktiken vara ett sätt att genomlysa hur saker fungerar, bidra till ett positivt utvecklingsarbete och en möjlighet till ökad kompetens för hela butikens personal.

Arbetsgivaren får dessutom en reducerad personalkostnad för yrkespraktikanten (motsvarar arbetsgivaravgiften på 31,42 procent) och ett bidrag för handledning (115 kronor per dag).

Prenumerera på nyhetsbrev