Aktivitet
Start » Aktiviteter » The 9th HUI Workshop on Research in Retailing – Nätverkande för forskare

Maila sidan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart ska det mailas? (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Nätverkande för forskare

The 9th HUI Workshop on Research in Retailing

2015-01-22

För nionde gången i rad möttes en grupp forskare på HUIs workshop i januari för att diskutera aktuell forskning i form av akademiska artiklar.

– Det var ett bra gäng som träffades och vårt syfte att skapa en mötesplats och möjlighet till nätverkande för forskarna uppfylldes verkligen, sa Sven-Olov Daunfeldt på HUI Research som är ansvarig för workshopen som finansieras av Handelns Utvecklingsråd.

I år fanns det en viss tyngdpunkt på industriell organisation bland papprena som presenterades, exempelvis Dick Durevalls – professor på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet – om vem som tjänar på rättvisemärkt kaffe. Andra ämnen som togs upp var bland annat hur konsumenternas beteende påverkas av musik och butikslokalisering i kedjeföretag. Ekonomisk geografi har kommit att bli ett stående inslag på workshopparna.

I år var flera av papprena relativt långt komna i processen och det är något som Sven-Olov uppskattar och gärna ser mer av framöver.

– Nästa år firar vi 10 år och då blir det lite extra, berättade Sven-Olov. Vi kommer att bjuda in en internationellt erkänd keynote speaker och gå ut lite bredare med kallelsen. Men vi behåller det lilla formatet för att inte tumma på den lite intimare stämning som vi har skapat och som har blivit något av ett kännemärke.

150122-23-hui-workshop-deltagare

Deltagarna utanför Mälargården, Tammsvik

Prenumerera på nyhetsbrev