Handelns utvecklingsråd
Start » Om oss » Jobba hos oss » Kommunikatör och projektledare

Maila sidan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart ska det mailas? (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Kommunikatör och projektledare

Om Handelsrådet

Handelsrådet är en kollektivavtalsstiftelse som ägs av arbetsmarknadernas parter; Svensk Handel, Arbetsgivarföreningen KFO, Akademikerförbunden, Handelsanställdas förbund och Unionen. På kansliet arbetar idag sex personer och vi har våra lokaler i centrala Stockholm.

Handeln spelar en central roll i det svenska samhället och i det svenska näringslivet. För att utveckla handelns förutsättningar och branschens konkurrenskraft drivs ett omfattande partsgemensamt arbete inom Handelsrådet. Målet är att öka kunskapen och insikten om branschens betydelse för samhället hos beslutsfattare, opinionsbildare och allmänheten, samt att fler ska vilja och kunna etablera sig och utvecklas inom handeln.

En viktig del i vår verksamhet är att kommunicera med branschen och dess intressenter. Vi söker därför en kommunikatör och projektledare till vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetet som kommunikatör och projektledare innebär att vara drivande i att synliggöra Handelsrådets verksamhet till relevanta målgrupper. En viktig del i arbetsuppgifterna är att understödja kansliet och utskotten i deras kommunikation genom att projektleda och/eller medverka i kommunikationsinsatser.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Utveckla och underhålla strukturer för Handelsrådets interna och externa kommunikation
  • Projektleda och medverka i verksamhetens kommunikationsinsatser

I arbetet ingår bland annat ansvar för Handelsrådets hemsidor kommunikation via sociala medier och presskontakter, samt att arrangera seminarier och workshops.

Din profil

Vi tror att du har högskoleutbildning inom kommunikation eller annan relevant kommunikatörsutbildning. Du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation på både strategisk och operativ nivå samt har ett utbrett kontaktnät för i tjänsten relevanta uppgifter. Då vår verksamhet är mångfacetterad och vi arbetar i projektform är det viktigt att du har erfarenhet av projektledning och tycker om att arbeta i projekt. Vi ser det som en styrka om du har erfarenhet av handeln eller för handeln relevanta områden. Du bör också ha goda färdigheter i engelska, samt MS Office och WordPress.

Som person är du drivande och lösningsorienterad samt prestigelös och nyfiken. God pedagogisk förmåga i tal och skift. Då Handelsrådet är partssammansatt och den tilltänkta rollen har många kontaktytor, ställs det höga krav på social kompass, lyhördhet och servicekänsla. För att trivas hos oss är det viktigt att du är självständig och beslutsför och kan få saker och ting gjorda. Vi lägger vikt vid en god samarbetsförmåga, då vi är en relativt liten arbetsplats där alla i gruppen är beroende av varandra.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Frågor och intresseanmälan

Vid frågor är du välkommen att kontakta VD Andreas Hedlund, 010-471 85 46, e-post andreas.hedlund@handelsradet.se.

Arbetstid/varaktighet

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag

Skicka din ansökan senast 2017-10-20 till andreas.hedlund@handelsradet.se.

Intervjuer av aktuella kandidater kommer att ske löpande vartefter ansökningarna kommer in.

Prenumerera på nyhetsbrev