Handelns utvecklingsråd
Start » Arbetsmiljö och säkerhet » Säkerhet » Säkerhet i butik – Örebro

Maila sidan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart ska det mailas? (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Säkerhet i butik – Örebro

Svensk Handel genomför tillsammans med lokala köpmannaföreningar, Polisen samt banker träffar kring säkerhet i butik i Örebro län. Sedan drygt 2 år tillbaka finns en informell grupp ur det lokala BRÅ som snabbt informerar varandra kring handelsrelaterad brottslighet. Denna grupp består av representanter från Polisen, Svensk Handel, kommunens samordnare inom ÖreBRÅ. Stölder och snatterier inom handeln är en av de frågor som ÖreBRÅ har fokuserat extra på under 2005. Säkerhetskvällar med föreläsningar har genomförts på fyra orter med deltagare från butiker.

Svensk Handel, Polisen och banken informerar om hot, rån, våld och snatterier, råd och dåd, vikten av rutiner och tekniska hjälpmedel, bedrägerier samt sekretess. Under 2006 fortsätter säkerhetsinformationsträffar och under våren kommer även Forex att vara med och visa falska sedlar och hur UV-lampor fungerar.

Studiekvällar i datasalar har genomförts med hjälp av den interaktiva utbildningen ”Skydd mot rån i handeln”. Även den som har låg datamognad har kunnat vara med. Polisen har också medverkat och bl a visat falska sedlar, vapenattrapper etc.
I början av 2005 genomfördes en utbildningsdag för besiktningsmän för säkerhetscertifiering av butik. De poliser som idag är utbildade har något konkret att erbjuda handeln och dessa besiktningar fungerar utmärkt att kombinera med andra besök i butiken.

Lokala BRÅ har en konferens under januari 2006 där kontanthantering samt värdetransportrån ska behandlas för att alla i rådet ska vara informerade om vad som händer i dessa frågor.

Prenumerera på nyhetsbrev