Start » Aktiviteter » Handelsrådets dag

Maila sidan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart ska det mailas? (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

01

okt

Handelsrådets dag

Handelsrådets dag - en hel dag om handel

Konferens: Det nya handelslandskapet

Tisdag 1 oktober 2019 upprepar vi förra årets succé:
Handelsrådets dag, en heldag med inspiration och insikter kring entreprenörskap, kompetensförsörjning och handelsforskning.
Årets tema: Det nya handelslandskapet
För anmälan: se längre ner här på sidan

TID: 9.30-16.00 KAFFE OCH SMÖRGÅS SERVERAS FRÅN KLOCKAN 9.00

Näringsminister Ibrahim Baylan är en av förmiddagens medverkande. Han reflekterar kring handeln och samhällsperspektivet och för sedan en diskussion med Svensk Handels Karin Johansson och Handelsanställdas förbunds Susanna Gideonsson.

Näringsminister Ibrahim Baylan. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Representanter för Handelsrådets stiftarorganisationer guidar genom dagen.

09.00 Kaffe och registrering
09.30
Välkommen och inledning, Handelsrådet och Susanna Gideonsson, ordförande Handelsrådet, förbundsordförande Handelsanställdas förbund
Näringsminister Ibrahim Baylan, anförande följt av diskussion med Karin Johansson, vice ordförande Handelsrådet, vd Svensk Handel, och Susanna Gideonsson, ordförande Handelsrådet.
Anne Roggeveen, professor i retail och marknadsföring vid Babson College och rankad som en av världens bästa retailforskare. Hon har en gästprofessur vid Center for Retailing på Handelshögskolan, finansierad av Handelsrådet, och är redaktör för ansedda magasinet Journal of Retailing. Hon talar på ämnet “Retailing in a Global Marketplace: Creating a Customer Experience” – om vikten av kundupplevelse och hur handeln i takt med digitaliseringen blir mer och mer global och om nödvändigheten att hänga med och vara innovativ i en föränderlig värld.
Ekonomiska rådets Erik Åsbrink och Mats Bergman presenterar en färsk rapport, sin tredje i ordningen
Utdelning av Studentuppsatspriset – Handelsrådets och Hakon Swenson Stiftelsens uppsatspris.
Läs mer om priset här:
12.00-13.00 Lunch
Dan Hasson, docent i folkhälsa, Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME), Karolinska institutet, berättar kring sitt forskningsprojekt om ohövlighet i handeln, en kartläggning om förekomsten av respektlöst beteende i arbetslivet och exempel på hur man kan hantera det.
Systembolagets Åsa Zettergren, strategisk e-handelsutvecklare, och Frida Jarlbäck, erbjudandeutvecklare ger en inblick i hur Systembolaget utvecklar kundmötet och erbjudandet framåt.
Per Ljungberg, vd Svensk Digital Handel presenterar en rapport om den lokala e-handelsnäringen – en kartläggning av sysselsättning och intervjuer kring logiken bakom geografisk etablering. Syftet med studien är att den skall visa hur e-handelsnäringen är lokaliserad i Sverige och spegla hur handlare och näringslivsansvariga tänker kring geografisk lokalisering av e-handelsverksamhet.
14.30-14.45 Kaffe
Clas Schörling, försäljningschef för butik hos Ahlsell, region Stockholm
Ikeas Ann-Sofie Isaksson, Present & Sell Leader, Retail Experience, Inter IKEA Systems Service
Pernilla Jonsson, dr och chef Consumer & IndustryLab, Ericsson Research
16.00 Slut

mingelytorna presenterar Handelsrådets stiftare och några utvalda forskare sitt arbete.

Arrangemanget är kostnadsfritt, möjliggjort av samarbetet mellan arbetsgivare och fackförbund på handelns område inom ramen för Handelsrådet.

För mer info, kontakta gärna Ylva Åkesson, kommunikatör Handelsrådet
ylva.akesson@handelsradet.se

Program

Prenumerera på nyhetsbrev