Start » Aktiviteter » Förmiddagsseminarium kring e-handelsplattformar

Maila sidan

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Vart ska det mailas? (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

02

apr

Om e-handelsplattformar och handelns digitalisering

Seminarium: Förmiddagsseminarium

Välkommen på seminarium kring digitala handelsplattformars ansvar!

Temat för seminariet är internationella e-handelsplattformar (som exempelvis Amazon, Wish och Alibaba), deras snabbt ökande betydelse för utvecklingen för företag, arbetstagare och konsumenter i handelssektorn och deras juridiskt begränsade ansvar för att centrala regelverk som produktsäkerhet, kemikalieregler, moms, avfallshantering och liknande följs.

Handelsrådet kommer presentera en nyligen färdigställd rapport om online-plattformars ansvar som visar att det från ett handelsperspektiv finns betydande utmaningar i de europeiska regelverk som byggts upp för att garantera bland annat säkerhet för konsumenter, arbetstagare och miljö och för att upprätthålla sund konkurrens.

Program
Välkomnande från Handelsrådet, Susanna Gideonsson, ordförande Handelsrådet
och förbundsordförande Handelsanställdas förbund

Presentation av rapporten: Robin Heimdahl, Cirio Advokatbyrå, tidigare advokatfirman Lindahl

Kommentarer från intressenter: Elisabet Falemo, generaldirektör Elsäkerhetsverket; Karin Johansson, vd Svensk Handel tillika vice ordförande i Handelsrådet, samt Freddy Sobin, ordförande för Svensk Digital Handel tillika Kicks vd, och Örjan Brinkman, ordförande Sveriges Konsumenter.

Panel med kandidater till EU-parlamentet, med Alice Bah Kuhnke, Miljöpartiet, Tomas Tobé, Moderaterna, Abir Al-Sahlani, Centerpartiet, samt kandidat från Socialdemokraterna (programmet fylls på efterhand).

Moderator: Katarina Lundahl, chefsekonom, Unionen

Arrangör: Handelsrådet, en partsgemensam organisation för arbetstagar- (Handels, Unionen och Akademikerförbunden) och arbetsgivarorganisationer (KFO och Svensk Handel). Läs mer om Handelsrådet här

Tid och plats
Tisdag den 2 april, kl 10-12, Europahuset, Regeringsgatan 65, Stockholm

Anmälan
Anmäl dig här intill senast den 28 mars. Evenemanget är kostnadsfritt.
Lokalen tar endast 100 personer – först till kvarn gäller.

Frågor om seminariet besvaras av sammankallande för Handelsrådets internationella utskott Stefan Kvarfordt, Svensk Handel, som nås på stefan.kvarfordt@svenskhandel.se

Prenumerera på nyhetsbrev